Bye Bye Charlottenlund

Done og klar til afrejse

done3

Yes! Så er skatterets eksamen overstået, pas til os alle 3 bestilt og så snart de er klar, så er vi på det første fly til Bangkok:-)

Henrik og Elise kørte mig ind til eksamen og efterfølgende mødtes jeg med min gode veninde og spiste frokost på Ravage – über tiltrængt!

done

Nu går vi og venter til vores pas er klar og nyder hyggen og ikke mindst haven her i Vedbæk. Det er bare særlig dejligt med have, når man har en lille krudtugle der skal beskæftiges non stop.

done1

4

  • Carina

    Hej -faldt over din blog. Åhhhh hvor skønt -en der læser det samme som mig, samme sted -og med et 10 tal i civil, som du skrev om, så måske også en der går op i de karakterer ligesom jeg?!

    I hvert fald leder det mig et mit spørgsmål. Hvilke tanker har du gjort dig om børn på studiet og fremtidig karriere?
    Synes det er super sejt, at du gør det nu mens du er på kandidaten -men hvilke overvejelser har du gjort dig i forhold til fremtidigt job? Det et et af de ting som jeg synes er så svært.
    Først og fremmest skal det siges, at jeg vil ud på et af kontorerne (helt internt ved vi jo begge hvad det betyder) -ved ikke om jeg skal være karriereadvokat, men alle jeg kender (også tidligere undervisere der har anbefalet mig til deres kontorer) har sagt at jeg skal ud og prøve det og have bestaltningen -så kan jeg altid finde ud af hvad jeg vil efter. Men det skulle gøre det meget nemmere at blive virksomhedsadvokat, dommerfuldmægtig eller noget helt andet -men det er en uddannelse man skal tage med sig (siger de).

    Jeg var selv forbi et andet studie inden jura, så jeg er ikke helt ung (26) men heller ikke gammel. Men hvis jeg først skal ud og være fuldmægtig, så advokat før jeg bliver gravid så er jeg heller ikke helt ung. På den anden side er det måske heller ikke det smarteste at have eller skal til at have børn som fuldmægtig. De kan jo ret meget vælge dem de vil.

    Jeg skal ikke være offentligansat, det er fint som stud.jur og god erfaring, men jeg føler mig ikke hjemme i det. Der går lidt for meget “kaffehygge” og vi går på slaget 16.00 -uanset om vi er færdige med opgaverne eller ej -vi når det nok i morgen. Og dét er bare ikke mig.

    Men ja – det er mine tanker omkring cirkus, børn, familie og juristlivet. Eller er det planlagt hos jer, at din kæreste kan tage mere over? På kontorerne er der jo ikke noget der hedder at gå kl 15.30 fordi man skal hente inden kl 16 -i hvert fald ikke som en af de nye.

    Indrømmer at det var en lidt lang og ganske rodet tankestrøm du fik 😉 men et ville være super fedt at høre lidt om hvad I har gjort jer af tanker om børn også dit studie.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Elises blog

      Hej Carina, Hvor dejigt du er kommet forbi min blog og tak for din kommentar:-)

      Vi gjorde os bestemt en del tanker inden vi kastede os ud i projekt baby. Det er jo så individuelt, hvordan man vælger at gøre det. Jeg vil prøve at komme ind på nogle af vores personlige overvejelser for at svare på dine spørgsmål.

      Først og fremmest vil jeg mene, at man kan planlægge alt det man vil, men helt grundlæggende, så var jeg glad for at vi begge to havde et brændende ønske om at blive forældre. Dernæst at vi var et sted i vores liv, hvor strukturen i hverdagen og økonomien var på plads.
      Når det så er sagt, så må man da bestemt tænke sin karriere ind i det (for alles skyld). Jeg tænkte selv, at enten skulle det være nu. Jeg fødte i november 13 og bliver færdig sommeren 15. Elise når derfor at være kommet i vuggestue og vi har haft tid til at blive etableret som familie, med den luksus det nu engang giver at være mor og studerende på samme tid.

      Alternativt ville jeg vente til efter endt studie og efter fuldmægtig uddannelsen/eller efter ca. 2 år i job. Havde jeg været tættere på at være færdig på jura havde jeg valgt at vente. Netop af de grunde du nævner.

      Da min kæreste.. nej mand (det skal jeg stadig vænne mig til at kalde ham:-)) er lidt ældre end mig, så var det også en faktor vi inddrog.
      Jeg er ovenud lykkelig for den måde vi har valgt at gøre det på. Det passer perfekt ind i vores liv. Men jeg er sikker på, at vi også var blevet glade for alternativet.

      Min mand er fleksibel i hans situation, og vil feks. kunne tage mere over med nr. 2, hvis det skulle blive nødvendigt. Vi er nu i en priviligerede situation og er begge sammen med Elise stort set fuld tid. Vi rejser til Asien hele efteråret og er retur til eksaminerne i januar. (en af de helt store fordele ved at være studerende):-).
      Jeg syntes også det er ganske overkommeligt at have baby og køre uddannelse samtidigt. Jeg havde en eksamen, da Elise var 4 uger. Den kunne jeg da godt have undværet, men det gik så fint og det er jo også et temperaments spørgsmål.

      Jeg håber du kan bruge nogle af vores tanker og mange gange held og lykke med det valg du træffer!
      En ting er sikkert, det er helt helt fantastisk at blive mor <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Carina

      Tusinde tak for dit svar. Det var så brugbart! Alt respekt for at I har valgt at få børn nu.
      Jeg tror jeg venter til jeg er advokat. Måske har jeg så ikke så mange personlige ting og planer jeg skal have styr på (og økonomien ser noget anderledes ud). Arbejdet vil selvfølgelig være virkelig hårdt! Men jeg skal ikke være “på” i mange forskellige situationer og skifte hele tiden mellem job, studie, frivilligt arbejde og familie. Det har været en af de ting der også trækker mig i den retning. Jeg tror mit overskud vil være større. Det kan godt være det slet ikke er rigtigt. Nu ser vi.
      Det var i hvert fald rigtig rart at få dine tanker omkring det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Elises blog

      Så er det helt sikkert den rigtige beslutning for dig/jer! Held og lykke med det og med studiet:)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bye Bye Charlottenlund