28/5/2015

Online

online

Jeg har det noget blandet med hele debatten omkring alt det med at lægge billeder på nettet, herunder især af vores børn.

Jeg tænker, at vi er en generation der i den grad lever online. Det er sundt og helt klart nødvendigt at stoppe op og overveje/genoverveje, hvordan vi færdes på de sociale medier. Men helt at undgå eller undlade at være online tror jeg ikke på er særlig realistisk. I hvertfald ikke uden at ekskludere sig selv fra en masse socialt, arbejdsrealterede osv.

Langt hen ad vejen er jeg af disse grunde rimelig for nettet og alt hvad det har at tilbyde. Jeg elsker de sociale medier, kontakten til andre mennesker, tætheden selvom man fysisk måske er halvvejs rundt om kloden og især med hvilken hast vi kan kommunikere og søge informationer.

Når det så er sagt, så ærger det mig sådan, når alle disse gode, positive og dejlige fordele ved nettet kommer i 2. række eller bliver overskygget, når de knap så heldige sider af brugen på nettet titter frem.

Fx når forældre ikke tør at dele uskyldige familie fotos af frygt for, at de skal ende på skandiland. Den frygtelige hjemmeside vi hørte om i medierne for ikke så lang tid siden.

Eller som når kendisser som Kim Kardashian lægger billeder op af sin datter der er i bad. Det er chokerende hvilke kommentarer sådan et billede får.

Det er så synd at forældre og alle os (forholdsvis):) normale tvinges til at tænke i sådanne baner. At et uskyldigt sommerferie billede af ens barn kan gøres til noget fuldstændigt andet.

Desværre er det dog den virkelighed vi lever i. Der findes syge mennesker, der kan forvandle sådanne idylliske billeder til noget helt helt andet. Vi er nødt til at forholde os til det og vi er især nødt til at beskytte vores børn.

Jeg tænker enormt meget over det, når jeg poster billeder af Elise på nettet og Henrik og jeg taler ofte om det.

Vi kommer dog altid frem til, at syge mennesker vil der altid være. De findes også ude i den virkelige verden. Og vi må veje op, hvad det betyder for os at være online kontra den risiko der er ved, at ens billleder/oplysninger misbruges.

Jeg tænker også at misbrug af en selv, ens nærmeste, ens børn og oplysninger naturligvis også kan finde sted i den virkelige verden. Vi lader jo ikke være med at bruge vores dankort, fortælle vores cpr nr, eller sende vores børn i institutioner af den grund.

Jeg tror mere det handler om, hvordan vi agerer på nettet og i særdeleshed, hvilke slags billeder vi lægger op.

Jeg er klar over de store forskelle der er på nettet og den virkelige verden, men alligevel tænker jeg, at det ofte er den samme forsigtighed og ansvarlighed vi skal udvise.

Det handler i bund og grund vel om at passe på sig selv og hinanden online og i den virkelige verden.

Lidt cyber tanker fra en online mor:)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

28/5/2015