Far kan multitaske!

Puttetid/putteritual

puttetid

Som jeg skrev i et af mine tidligere indlæg, så er der bare kommet sådan en dejlig rutine over Elises dag – og i den grad også over hendes aften putning. Det har der egentlig været længe.

Vi bøvlede lidt med at få hende lagt de første par måneder. Hun har haft noget kolik lignende og det har selvfølgelig spillet ind. Men et eller andet sted, så tror jeg også, at vi havde lidt svært ved at lure hende og fange hende på det helt rigtige tidpunkt. Altså at få hende lagt imens hun var træt, men ikke overtræt. Det syntes jeg faktisk var lidt svært i starten.

Min APA instruktur foreslog, at jeg holdt lidt mere øje med klokken. Når hun havde været oppe der 1-2 timer, så var det tid til at sove igen. Hun fortalte også, at det med at fange de først træthedstegn og hoppe med på “søvntoget”, er noget af det førstegangs forældre har sværest ved. Det med at se signalerne. Det kommer jo heldigvis i takt med, at man lærer sit barn bedre at kende, og hvor skulle man også vide det fra?!:)

Det hjalp helt klart os at begynde at kigge på uret, og bruge det som rettesnor for, hvornår hun nok skulle lægges igen.

Langtsom så vi også trætheds tegnene hurtigere. Vi venter fx ikke længere på gab, for hun viser tegn på træthed før de kommer. Hun drejer hovedet fra side til side og gnider sig i øjnene. Nu når hun næsten heller ikke at gøre det, så har vi lagt hende:)

Der kommer sådan en dejlig ro over det hele i takt med, at man lærer at forstå sit barn bedre og bedre.

Dét og så lærer man, at alt er i faser. De tager de udviklingsspring/tigerspring osv. og nu ved man, at har man en mere pylret baby lige pludseligt, jamen så skal det nok vende igen.

Her ved 4 1/2 måneders tiden blev aften putningen sådan til et mere fast ritual eller rutine.

Hun får aften grød ved 18-19 tiden. Så kommer hun i bad og får natble og nattøj på. Vi synger og går tur i lejligheden, og så får hun sin aften flaske ved 20.30 tiden. Den får hun i enten mine eller Henriks arme og så bærer vi hende ind i seng. Som regel er hun døset næsten hen på det tidspunkt. Hvis ikke, så sidder vi med hende i 2 minutter på vores yoga bold (som har været HELT uundværlig) og derefter kan vi lægge hende.

Ja og så sover hun typisk til kl. 06 næste morgen! (det håber vi hun fortsætter med):)

puttetid1Godnat herfra:)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Far kan multitaske!